Aquarius, Spiritual Revolution?

“Aquarius is now making its apocalypse felt in the currents of universal life governing the evolution of the human life-wave, with liberating but also unmasking and revolutionary effects on the whole of humanity.” Jan van Rijckenborgh and Catharose de Petri, The Apocalypse of the New Era, 1963

Watch part 1 here: https://youtu.be/H0_nxltG_0A

Watch part 2 here: https://youtu.be/rt-WKip92dM

Watch part 3 here: https://youtu.be/_O_oy4rhorE

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Golden Rosycross Community to add comments!

Comments

 • Videóban hangzott el: lépjünk magasabb tudati szintre. Ki érti ezt? Akinek nem kell értenie, mert érti, az miért van még itt ebben a világban? Aki nem érti, az a videóból sem fogja megérteni szerintem. Nekik írom, hogy tegyék félre a filozofálgatást és az álmodozást. Nézzenek magukba, amíg nem késő. Elemezzék, mi tartja őket mozgásba nap mint nap. Rá jönnek majd, hogy kizárólag a test szükségleteit próbálják kielégíteni. Ennyi számukra az élet értelme. Egy olyan test szükségleteinek kielégítése, amelynek halálát megakadályozni nem tudják. A halál kérdésére a szaporodással próbálnak válaszolni, de az új karnációban is marad a kérdés, hogy a következő élet is csak a következő test fenntartásáról fog szólni. Ennek mi értelme?
  Ha ezen elgondolkozol, akkor rá jössz, hogy urad és parancsolód egy halandó test, melyhez hozzá vagy kötve. Fájdalom útján arra kényszerít, hogy etesd, ápold és szaporítsd. Az akaratod valójában nem más, mint a testnek való engedelmesség.

  Te egy aurikus lény vagy és halhatatlan, melyet fizikai testhez kötöttek, hogy az bizonyos cselekmények elkövetésére kényszerítsen, melyeket végül mindig is megbántad, mert mindannyiszor vereséget szenvedtél. Mivel lényed fizikai testhez van kötve, azt gondolod, hogy te azzal vagy azonos. Ez a dialektikus önvalód, ami nem igaz, mert nem az voltál előző életedben és nem leszel a következőben. Aki lát, hall, szagol, aki mind az öt érzékkel rendelkezik benned, az nem a tested, nem az agyad, hanem a velük összeláncolt aurikus lényed, a magasabb ÉN-ed. Ennek az ÉN-nek kell visszavonulnia, miután minden téren vereséget szenvedett a dialektikus önvalójának szolgálatában.

  Amikor tisztán látod, érted, hogy semmi sem vagy, hogy minden téren legyőztek, eljött az ideje, hogy megismerd új uradat, amit a rózsakeresztes tan Krisztus-erőnek nevez. Belülről látod érkezni, de valójában kívülről jön. Ne nehezítsd meg a dolgát, mert nagyobb vereséget fogsz szenvedni, mint addig bármikor.

  Honnan tudod, hogy kinek engedelmeskedj? Könnyű innen a dolgod. Minden motiváció, kísértés, ösztön, mely a test fenntartására irányul, azt a tan Lucifernek nevezi, aki voltaképpen a dialektikus urad. Az is benned van, és az aurikus lényed része. Szellemeddel azonban nem rendelkezik. Ha felfedezed az ösztöneid forrását, akkor őt Látod, Lucifert. Lucifer nem a tested, hanem azoknak a reakcióknak a halmaza, mely a test szükségleteinek kielégítésére irányul. A test nem szabja meg, hogy érte ölj vagy szolgálj, csak azt, hogy tartsd fent! Az ami arra kényszerít, hogy Lucifer nyilvánuljon meg benned, az valójában az önismeret hiánya. Ha már ismered magad, hogy hányféleképpen szenvedtél vereséget és főleg miért, akkor Lucifer hatalma is megsemmisül! Könnyű dolgod van tehát valójában: ha mások irányában rosszat gondolsz, az Lucifer, és a forrása a te mikrokozmoszodban van, melynek neve: tudatlanság. Ha mások irányában őszintén pozitív gondolataid vannak, az az eredeti világból érkezik, a szív irányából. Ha ismerd bajt, nem kell erőltetned a jót, pontosan tudod, hogy az ellenkezője a szenvedéseid okozója, Authádész nem kísérthet meg. De ha a jót valamilyen illemszabálynak tartod, amit levethetsz magadról, ha már elfáradtál benne, vissza kerülsz a dialektika mocsarába. Fontold meg Rijckenborgh szavait AZ ELJÖVENDŐ ÚJ EMBER című könyvéből:

  ,, Lépjenek fel a harmadik fokra! „Az ismeret által az önuralom!” Valóban, létvalóságosan új erő jött Önökbe. Engedelmeskedjenek neki! Kövessék az irányt, amit mutat! Itt nem a már megbeszélt, természetes önuralomról, vagyis a tizenkét természeterő megzabolázásáról van szó, ennek minden vészes következményével és természethez kötő hatásával, hanem a világosság hangjának következetes követéséről, amelyet Isten szelleme meggyújtott Önökben, ami valóban Önökben van.”
 • Tisztelem ezeknek az embereknek a fáradozásait, sajnos vagy szerencsére más vonalon járom a gnózis útjait. De találkozunk egyszer, az biztos.
This reply was deleted.

 

 

 

It appears that our newsletters occasionally end up in the spam or promotions folder. We recommend checking these folders regularly to stay informed of our activities, content and new online events.

THE BOOK OF MIRDAD

CHAPTER NINE: THE WAY TO PAINLESS LIFE

Micaster: show us the way.

MIRDAD: This is the way to freedom from care and pain:

So think as if your every thought were to be etched in fire upon the sky for all and everything to see, for so, in truth, it is.

So speak as if the world entire were but a single ear intent on hearing what you say. And so, in truth, it is.

So do as if your every deed were to recoil upon your heads. And so, in truth, it does.

So wish as if you were the wish. And so, in truth, you are.

So live as if your god Himself had need of you His life to live. And so, in truth, He does.

 

 

 

 

 

READ LOGON