You need to be a member of Golden Rosycross Community to add comments!

Join Golden Rosycross Community

Comments

 • Angolról magyarra fordítva a szöveget menet közben próbáltam a lehető legjobban értelmezni. Ezért nem betű szerint írtam le az egyik mondatot, hanem saját értlemezésem szerinti mondatot írom ide:

  ,,..ez az aurikus lény a mikrokozmikus tudat az érzékszervek tapasztalatainak és értékeinek összessége…”

  Az értelmezésemnek kérdéses jelentése van a gnosztikus egyetemes tan alapján, ezt itt tisztázni szeretném. A tan a dialektikus tudat a test halálával megsemmisül. Viszont az aurikus lény tudata – mely a tapasztalatkincseket hordozza – annak fent kell maradnia örökre. Nem csak én gondolom így, hanem Rijckenborgh és Catharose de petri írásáiból is következik, hogy ezt az aurikus lényt vissza kell vezetni a mikrokozmosz eredeti állapotába, ami azt jelenti szerintem, hogy a mikrokozmosz visszanyeri eredeti állapotát, de megtartva az emberiség fejlődése folyamán szerzett tapasztalatokat. Nekem ez így logikus. Ebből pedig olyan dolog következik, ami a tan szerint itt szóba sem jöhetne: önérvényesülés.

  Ha az aurikus lény egyenlő a saját tapasztalatával, akkor önmagát meg kell védenie, hogy fent maradjon az eredeti világ számára. Úgy gondolom, hogy a nadírmenet elején minden közül az első az önérvényesítés volt a legerősebb és meghatározóbb, mivel ez az erő vezetett különféle körülmények között és sokféle megnyilvánulás útján a tapasztalatok kitermeléséhez. Amikor az aurikus lény a ,,dialektikus” történelmének végén véglegesen vereséget szenvedett az önérvényesítés minden módjának kipróbálásával, akkor sem adja fel önmagát, hanem további lehetőségeket keres. Amikor felismeri, hogy ebben a világban nincsen esélye a fennmaradásra, akkor e világon kívül keresi a további lehetőségeit. De nem csak a lehetőség keresésének iránya változik meg, hanem az önérvényesítés addig alkalmazott módszereit is hibásnak tekinti a legfelsőbb ÉN. Úgy látom, hogy ha a felsőbb ÉN tudatában kitörölhetetlenül belevésődik ez a felismerés, hogy az e világi út már nem folytatható itt és a darwini elvek alapján, akkor az ebben a világban való tartózkodásának már nincsen értelme. Tehát az önérvényesítés fogalmát a tan viszonylatában jó lenne tisztázni, mert lehet, hogy nem csak én nem látom ezt tisztán.

  Egy másik kérdés számomra még inkább érdekes. Már feltettem ezt a kérdést máshol és másnak, itt újra kérdezem, hogy a lipila fényei azonosak-e az égbolton látható csillagokkal? Itt a videóból egy idézet, mint egy mondat egy-egy részei:

  ,,,,...ezen a képen a tizenkét csillag a lipica fényei… ...ezek az erők együttesen alkotják a csillagképek fényeit...”

  Én úgy tudtam, hogy a csillagok számomra külső dolgok, míg a lipika ,,én” vagyok. A kettő azonban – a külső és belső dolog - összekapcsolódik a fenti idézetben. Én nem lehetek saját környeztem. Mi az igazság, tud erről valaki valamit írni?

  Nagyon érdekelne a mikrokozmoszról szóló több írás is. De nem csak ezek, hanem az eredeti világfelépítéséről, a gnosztikus kozmológiáról való leírások is. Hol lennének ezek elérhetőek? Aki tud segíteni, az kérem írjon nekem:

  https://goldenrosycrosscommunity.org/community-members/RomekKaroly
This reply was deleted.

 

 

 

It appears that our newsletters occasionally end up in the spam or promotions folder. We recommend checking these folders regularly to stay informed of our activities, content and new online events.

THE BOOK OF MIRDAD

CHAPTER NINE: THE WAY TO PAINLESS LIFE

Micaster: show us the way.

MIRDAD: This is the way to freedom from care and pain:

So think as if your every thought were to be etched in fire upon the sky for all and everything to see, for so, in truth, it is.

So speak as if the world entire were but a single ear intent on hearing what you say. And so, in truth, it is.

So do as if your every deed were to recoil upon your heads. And so, in truth, it does.

So wish as if you were the wish. And so, in truth, you are.

So live as if your god Himself had need of you His life to live. And so, in truth, He does.

 

 

 

 

 

 

 

READ LOGON